diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,75
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,75
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor juli 2020:

€ 34,85
Gerookte botervis met rösti van krab, wasabi crème en vinaigrette van limoen
of
Terrine van parelhoen met in rode port gewelde pruimen, stroop van rode port en chips van truffelaardappel
 
   
Gebakken scholfilet met venkelrisotto, spinazie en beurre blanc met basilicum
of
Zacht gegaard kalfsstaartstuk met lauwwarme salade van Opperdoezer aardappel, crème fraiche en bosui en rode wijn jus
 
   
Luchtige cake van kwark en blauwe bessen met hangop en witte chocolade sorbet
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu:
Gerookte botervis met rösti van krab, wasabi crème en vinaigrette van limoen
of
Terrine van parelhoen met in rode port gewelde pruimen, stroop van rode port en chips van truffelaardappel
€ 10,25
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,25
   
Lamsrosbief
Dungesneden lamsrosbief met crème van avocado, gegrilde groene asperges en vinaigrette van hazelnoot
€ 13,50
   
Zeebaars / tonijn
Ceviche van zeebaars met geroostede albacore tonijn, pernod mayonaise en espuma van zoetzure komkommer
€ 13,50
   
Oesters
Rauw per stuk
€ 3,50
   

Soepen

 
Garnalen bisque
Bisque van Hollandse garnalen met rouille en focaccia toast
€ 8,75
   
Courgette soep 
Romige courgette soep met uitgebakken chorizo
€ 6,95
   

Warme voorgerechten

 
Coquille / gamba
Gebakken coquilles met schuimige saus van kerrie en saffraan, krokante gamba en crème van zoete aardappel
€ 14,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Buikspek
Gelakt buikspek met krokante polenta, gepofte sjalotjes en kimchi
€ 13,25
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos 
Met gekonfijte aardappel, ratatouille en bearnaisesaus
€ 29,85
   
Kalf
Zacht gegaarde kalfssucade met krokant gebakken zwezerik, stamppot raapstelen en eigen jus
€ 27,50
   
Eend  
Gebraden eendenborst met oude kaas polenta, snijboonlinten met grove mosterd en vadouvan jus
€ 23,00
   
Vlees maandmenu:
Zacht gegaard kalfsstaartstuk met lauwwarme salade van Opperdoezer aardappel, crème fraiche en bosui en rode wijn jus
€ 21,95
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,25
Supplement friet of salade: € 3,75

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Zeetong
In roomboter gebakken zeetong met beurre noisette (geserveerd met friet en salade)
dagprijs
   
Kabeljauw
Gebakken kabeljauw filet met korst van parmezaanse kaas, linquine pasta en antiboise
€ 23,00
   
Salade poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Vis maandmenu:
Gebakken scholfilet met venkelrisotto, spinazie en beurre blanc met basilicum
€ 21,95
   

Desserts

 
Rabarber
Zacht gegaarde rabarber met bavaroise van Griekse yoghurt en basilicum en aardbei sorbet
€ 10,50
   
Mango / passievrucht
“Tiramisu” van mango, passievrucht, witte chocolade met witte chocolade roomijs 
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Noten crumble
Taartje van gekarameliseerde noten met gele room en tonkabonen ijs
€ 10,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Dessert maandmenu:
Luchtige cake van kwark en blauwe bessen met hangop en witte chocolade sorbet
€ 9,25
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug