diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor oktober 2018:

€ 34,50
   
Dungesneden gerookte ganzenborst met stroop van rode biet en salade van knolselderij
of
Rösti van krab met mosselen, venkel salade en citroen mayonaise
 
   
Wildzwijnshaas met gekonfijte zuurkool, aardappelgratin en wildjus
of
Op de huid gebakken doradefilet met quiche van spinazie en ricotta en saus van geroosterde paprika
 
   
Tiramisu van bosvruchten en Bastogne koek met ijs van pure chocolade
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Dungesneden gerookte ganzenborst met stroop van rode biet en salade van knolselderij
€ 10,00
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Tapas de heerlijckheyt, acht warme en koude hapjes van de Chef
€ 15,50
   
Parelhoen 
Terrine van zacht gegaarde parelhoenfilet, nagelhout en eendenlever met dadel en truffel vinaigrette
€ 13,50
   
Zalm 
Tataki van zalm met vinaigrette van yuzu en zoet zure Japanse radijs
€ 12,50
   
Tonijn 
Gerookte tonijn met mousse van paling, zalm eitjes en citroen mayonaise
€ 13,75
   
Oesters 
3 Oesters met granite van Gin Tonic en schuim van Komkommer
€ 9,75
   

Soepen

 
Pompoensoep 
Pompoensoep met dragon crème fraiche en pompoenpitten
€ 6,75
   
Ossenstaartbouillon
Dubbel getrokken ossenstaartbouillon met shiitake en lente ui
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Rösti van krab met mosselen, venkel salade en citroen mayonaise
€ 10,00
   
Coquilles
Gebakken coquilles met ravioli van rivierkreeft en kreeftenschuim
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Kalf  
Zacht gegaarde kalfswang met krokante zwezerik, gebakken cantharellen en rode wijn jus
€ 14,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken tournedos met truffeljus, gebakken paddenstoelen en truffelpolenta
€ 29,75
   
Duroc  
Zacht gegaarde filet van het duroc varken met spruiten stamppot, crème van pastinaak en sjalotten jus
€ 24,75
   
Eend 
Gebakken eendenborst met loempia van eendenbout, gekonfijte Charlotte aardappel en rode wijn jus
€ 24,75
   
Rund  
Gegrilde runder rib-eye met crème van bospeen en harissa, gratin van knolselderij en aardappel en vadouvan boter
€ 22,75
   
Vlees maandmenu
Wildzwijnshaas met gekonfijte zuurkool, aardappelgratin en wildjus
€ 21,00
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,-
Supplement friet of salade: € 3,-

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw 
Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto
€ 23,00
   
Zeetong 
Zeetong gebakken met beurre noisette en kappertjes, huisgemaakte friet
dagprijs
   
Schol 
Gebakken scholfilet met zongedroogde tomatenrisotto en saus van kerrie en kokos Wijn
€ 22,75
   
Vis maandmenu
Op de huid gebakken doradefilet met quiche van spinazie en ricotta en saus van geroosterde paprika
€ 21,00
   

Desserts

 
Chocolade   
Warm chocolade taartje met espuma van kersen en vanille ijs
€ 10,50
   
Citrus  
Vijf bereidingen van citrus; bavaroise van bloedsinaasappel, sorbet van limoen, gemarineerde grapefruit, lemoncurd en crème brûlee van grand marnier
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Appel    
Bavaroise van amandel met gekarameliseerde appel en karamelijs
€ 10,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Tiramisu van bosvruchten en Bastogne koek met ijs van pure chocolade
€ 9,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug