diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,75
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,75
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor mei 2019:

€ 34,50
Proeverij van asperges: aspergesoep met Hollandse garnalen, mousse van gerookte makreel met tempura van asperge en tartaar van asperge met gepocheerd kwartelei
of
Dungesneden lamsham met schuim van asperges en salade van dubbel gedopte tuinboontjes en witte asperges  
 
   
Asperges met zalmfilet, krieltjes, gekookt ei en hollandaisesaus  
of
Asperges ‘flamande’ met beenham, krieltjes, gekookt ei en boterjus
 
   
Gemarineerde aardbeien met sabayon van prosecco en ijs van yoghurt en aardbeien
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Dungesneden lamsham met schuim van asperges en salade van dubbel gedopte tuinboontjes en witte asperges
€ 10,00
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 13,50
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 15,75
   
Eend
Terrine van gerookte eendenborst en eendenlever met chutney van gedroogde abrikoos en structuren van biet
€ 15,50
   
Zalm coquille
Ceviche van zalm met bergamot citroen, dun gesneden rauwe coquille, kroepoek en gel van komkommer
€ 12,50
   
Rivierkreeft
Transparante “ravioli” van rivierkreeft en groene kruiden met schuim van appel, venkel mayonaise en chips van palmkool
€ 12,50
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,50
   

Soepen

 
Bisque van strandkrab
Romige bisque van strandkrab met Hollandse garnalen en lavas olie
€ 6,95
   
Paprikasoep
Soep van geroosterde paprika met mascarpone en chorizo
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Proeverij van asperges: aspergesoep met Hollandse garnalen, mousse van gerookte makreel met tempura van asperge en tartaar van asperge met gepocheerd kwartelei
€ 10,00
   
Buikspek gamba 
Gelakte buikspek met gegrilde gamba, gebrande prei en piment mayonaise
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,85
   
Zeeduivel
In citrusboter gegaarde zeeduivelwangen met risotto van Sereh en beurre blanc
€ 14,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken tournedos met bonne femme, crème van doperwten en portjus
€ 29,85
   
Kalf ribeye
Gegrilde kalfsribeye met bearnaise saus, krokante aardappel en gebakken paddenstoelen
€ 26,75
   
Boerderij kip
Rouleaux van boerderij kip met salie en pancetta, vadouvan jus en aardappelbrioche
€ 23,00
   
Duroc 
Sukade van het Duroc varken met aardappel mousseline, grove mosterd en gepofte sjalotjes
€ 24,75
   
Vlees maandmenu
Asperges ‘flamande’ met beenham, krieltjes, gekookt ei en boterjus
€ 21,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,50
Supplement friet of salade: € 3,50

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw 
En Papillote gegaarde kabeljauw filet met groenten julienne, kappertjes en saus van pernod
€ 23,00
   
Heilbot 
Gebakken heilbot filet met brandade, schuim van zwarte knoflook en gegrilde courgett
€ 23,50
   
Dorade 
Op de huid gebakken dorade filet met kokkels, crème van paarse zoete aardappel, groene asperge en vinaigrette van soya en yuzu 
€ 22,95
   
Vis maandmenu
Asperges met zalmfilet, krieltjes, gekookt ei en hollandaisesaus  
€ 21,75
   

Desserts

 
Frangipane 
Frangipane taart met gekarameliseerde pecannoten en ijs van bitterkoekjes
€ 10,50
   
Peer 
Cheesecake van peer met gepocheerde peer en sorbet van peer
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Passievrucht 
Bonbon van passievrucht en witte chocolade, mousse van witte chocolade en ijs van passievrucht
€ 10,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Gemarineerde aardbeien met sabayon van prosecco en ijs van yoghurt en aardbeien
€ 9,25
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug