diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor augustus 2022:

€ 39,00
Mousse van gerookte makreel met gember-mierikswortel crème fraîche, sesam bladerdeeg en zalm kaviaar
of
Rouleau van parmaham gevuld met salade van opperdoezer en een gel van cantaloupe meloen
 
   
Schelvisfilet met kruidenkorst, frittata van paprika, verse spinazie en saus van kurkuma en dragon
of
Gegrilde runder entrecôte met aardappel duchesse, crème van gerookte knolselderij en pepersaus
 
   
Taartje van harde wenerdeeg en lemon curd met gemarineerde limoen en roomijs van sinaasappel
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 16,50
   
Mousse van gerookte makreel 
Van het maandmenu: Mousse van gerookte makreel met gember-mierikswortel crème fraîche, sesam bladerdeeg en zalm kaviaar
€ 11,50
   
Rouleau van parmaham 
Van het maandmenu: Rouleau van parmaham gevuld met salade van opperdoezer en een gel van cantaloupe meloen
€ 11,50
   

Warme voorgerechten

 
Rode curry soep
Licht pittige rode curry soep met gerookte kipfilet en bosui
€ 8,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Ossenstaartbouillon
Ossenstaartbouillon met draadjesvlees en schuim van lavas
€ 7,75
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken bavette met gevulde rode puntpaprika, roseval aardappels en rode wijn jus
€ 27,50
   
Kalfsribeye
Gegrilde kalfsribeye met gratin van aardappel en pastinaak, krokante uienringen en gerookte knoflook boter
€ 27,50
   
Gegrilde runder entrecôte 
Van het maandmenu: Gegrilde runder entrecôte met aardappel duchesse, crème van gerookte knolselderij en pepersaus
€ 22,00
   
Schelvisfilet met kruidenkorst  
Van het maandmenu: Schelvisfilet met kruidenkorst, frittata van paprika, verse spinazie en saus van kurkuma en dragon
€ 22,00
   
Zeebaars
Zeebaarsfilet met zongedroogde tomaat, saffraan risotto, zeekraal en saus van citroengras
€ 24,50
   
Salade poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Kersen
Bavarois van kersen met een gel van bosvruchten, gemarineerde kersen en yoghurtijs
€ 11,00
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 13,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Taartje van harde wenerdeeg en lemon curd met gemarineerde limoen en roomijs van sinaasappel
€ 11,00
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 11,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug