diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast.

€ 34,50
   
Tartaar van zeebaars met gazpacho van pomodori tomaat en kerrie croutons
of
Zacht gegaarde kalfsmuis met ‘Italiaanse salade’ en mayonaise van Arbequina olijven
 
   
Gebakken scholfilet met citroenrisotto, lamsoren en kreeftensaus
of
Gegrilde runder entrecote met lauwwarme aardappelsalade en saus van gerookte knoflook 
 
   
Mousse van witte chocolade en framboos met crème brûlée van sereh en sorbet van framboos 
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
     

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Tartaar van zeebaars met gazpacho van pomodori tomaat en kerrie croutons
€ 10,00
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met oude Reypenaer, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Tapas de heerlijckheyt, acht warme en koude hapjes van de Chef
€ 15,50
   
Botervis
Gerookte botervis met crème van avocado, salade van paprika en mousse van mierikswortel
€ 12,50
   
IJssel vallei rund
Dungesneden gepekeld IJssel vallei rund met aardappel remoulade en krokant filodeeg
€ 13,75
   
Tonijn
In sesam geroosterde tonijn met Llittle Gem, kwarteleitjes en vinaigrette van soya
€ 13,50
   

Soepen

 
Courgettesoep
Romige courgettesoep met Hollandse garnalen
€ 7,50
   
Bouillon
Dubbel getrokken runderbouillon met draadjesvlees en groene kruiden
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Zacht gegaarde kalfsmuis met ‘Italiaanse salade’ en mayonaise van Arbequina olijven
€ 10,00
   
Oesters
3 gegratineerde oesters met spinazie en Hollandse V.S.O.C kaas
€ 10,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Buikspek
Oosters gelakte buikspek met crème van zoete aardappel en julliene van peultjes
€ 12,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken ossenhaas met ratatouille, aardappel brioche en rode wijn jus
€ 29,75
   
Drie bereidingen van kalf 
Zacht gegaard staartstuk, krokante zwezerik, gestoofde wang met eigen jus en een stamppot van raapstelen
€ 26,75
   
Lam 
Lamsfilet met puree van doperwt, groene asperges en jus van bonenkruid
€ 29,75
   
Bavette
Gegrilde bavette van het black Angus rund met gebakken paddenstoelen en chorizoboter
€ 23,75
   
Vlees maandmenu
Gegrilde runder entrecote met lauwwarme aardappelsalade en saus van gerookte knoflook
€ 21,00
   

Supplement eendenlever: € 6,-
Supplement friet of salade: € 3,-

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Zeetong 
In roomboter gebakken zeetong met remoulade saus en huisgemaakte friet
dagprijs
   
Salade Poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Vis maandmenu
Gebakken scholfilet met citroenrisotto, lamsoren en kreeftensaus
€ 21,00
   

Desserts

 
Chocolade 
Warm chocoladetaartje met ijs van Tony’s Chocolonely en gezouten karamelsaus
€ 10,00
   
Citrus
Pavlova met crème van citroen, salade van citrusvruchten en ijs van limoncello
€ 10,00
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van alle Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Griekse yoghurt
Bavaroise van Griekse yoghurt met bramen, honing en ijs van walnoot
€ 10,00
   
Kaasplankje
Selectie van 5 Franse kazen met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Mousse van witte chocolade en framboos met crème brûlée van sereh en sorbet van framboos
€ 9,00
   
Ons ijs wordt vers gedraaid door Van Swoll en onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).  
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug