diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,75
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,75
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor september 2019:

€ 34,50
Gravad lachs met een kroketje van hollandse garnalen en espuma van kreeft
of
Terrine van polderhoen met kern van pistachenootjes en in aceto balsamico gelegde rode ui 
 
   
Gebakken victoriabaarsfilet met noedels, saus van tom kha kai en julienne van peultjes
of
Gegrilde kalfstaartstuk met geroosterde roseval aardappels, crème van bloemkool, kruim van hazelnoot en jus met rozemarijn
   
Gepocheerde perzik met schuim van amandel, merengue en roomijs van witte chocolade
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Graved lachs met een kroketje van hollandse garnalen en espuma van kreeft
of
Terrine van polderhoen met kern van pistachenootjes en in aceto balsamico gelegde rode ui 
€ 10,25
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 13,50
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 15,75
   
Parelhoen 
Terrine van zacht gegaarde parelhoen en seranoham, met prei, crème van kippenlever en stroop van rode biet
€ 14,50
   
Albacore tonijn
In piri piri geroosterde tonijn en tartaar van tonijn met pittige mango chutney en tempura van oester
€ 12,50
   
Botervis/krab
Canneloni van gerookte botervis met salade van krab, crème van piccalilly en krokant zeewier
€ 12,50
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,50
   

Soepen

 
Oxtail 
Dubbel getrokken bouillon van ossenstaart met draadjes vlees en groene kruiden
€ 6,95
   
Bospeensoep 
Romige soep van bospeen met wortel linten, dragon en knoflook croutons
€ 6,95
   

Warme voorgerechten

 
Ossobuco 
Ravioli van ossobuco met crème van peterseliewortel en kruim van macadamia noten en Parmezaanse kaas
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,85
   
Kreeft
In vanilleboter zacht gegaarde halve canner kreeft met zeekraal en salade van opperdoezer
€ 15,75
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken tournedos met quiche van bospaddenstoelen, rode wijn jus en crème van gele wortel 
€ 29,85
   
Bavette
Gegrilde black angus runderbavette met aardappelrösti, crème van artisjok en cognacjus
€ 32,00
   
Eend 
Gebakken eendenborst met loempia van eendenbout, baby paksoi en gemberjus
€ 23,00
   
Kalfsukade/buikspek
Zacht gegaarde kalfssukade met krokant gebakken buikspek, kerrie polenta en snijboonlinten
€ 24,75
   
Vlees maandmenu
Gegrilde kalfstaartstuk met geroosterde roseval aardappels, crème van bloemkool, kruim van hazelnoot en jus met rozemarijn
€ 21,95
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,50
Supplement friet of salade: € 3,50

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Scholfilet
Scholfilet met aardappelmousseline, groene asperges en kreeftensaus
€ 22,50
   
Zeebaars/coquille
Op de huid gebakken zeebaars filet met coquille, kruim van parmaham, saus van spinazie en fregola pasta
€ 23,50
   
Salade Poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van kaart met rode ui, kappertjes en gepocheerd scharrelei 
€ 18,75
   
Vis maandmenu
Gebakken victoriabaarsfilet met noedels, saus van tom kha kai en julienne van peultjes 
€ 21,95
   

Desserts

 
Limoen 
Mousse van witte chocolade en limoen met lemoncurd, gevulde frambozen en limoen sorbet
€ 10,50
   
Noten  
Crème brulee van frangelico met espuma van pistache en ijs van walnoten
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Bramen 
Bavaroise van karnemelk en bramen met gemarineerde bramen en ijs van blueberry cheesecake
€ 10,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Gepocheerde perzik met schuim van amandel, merengue en roomijs van witte chocolade
€ 9,25
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug