diner |
|
Verrassingsmenu van de chefIedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. |
|
3 gangen verrassingsmenu van de chef | € 39,75 |
4 gangen verrassingsmenu van de chef | € 47,50 |
5 gangen verrassingsmenu van de chef | € 54,75 |
MaandmenuNaast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor februari 2019: |
€ 34,50 |
Gemarineerde zalm met wasabi en nori, crème van mierikswortel, wakamé en chips van truffelaardappel of Pastrami van kalf met Vadouvanmayonaise, pittige salade van scharrelei en krokante Parmezaan |
|
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bitterbal van risotto, ratatouille, groene asperges en saus van spinazie of Runder-Entrecote van de grill met quiche van bospaddenstoelen, in truffel gemarineerde knolselderij en rode wijn jus met meloes-ui |
|
Taartje van banaan, karamel en bladerdeeg en roomijs van witte chocolade of Kleine selectie van Europese kazen met garnituur |
|
Koude voorgerechten |
|
Voorgerecht Maandmenu Gemarineerde zalm met wasabi en nori, crème van mierikswortel, wakamé en chips van truffelaardappel of Pastrami van kalf met Vadouvanmayonaise, pittige salade van scharrelei en krokante Parmezaan |
€ 10,00 |
Carpaccio Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten Supplement eendenlever krullen: € 5,50 |
€ 12,85 |
Tapas de Heerlijckheyt Acht amuses van de chef koud en warm vlees en vis |
€ 15,50 |
Fazant Terrine van zacht gegaarde fazantfilet en coppa van wildzwijn met een bitterbal van zuurkool en vossenbessen vinaigrette |
€ 13,50 |
Zalm Tataki van zalm met vinaigrette van yuzu en zoet zure Japanse radijs |
€ 12,50 |
Tonijn Gerookte tonijn met mousse van paling, zalm eitjes en citroen mayonaise |
€ 13,75 |
Oesters Rauw, per stuk |
€ 3,25 |
Soepen |
|
Pompoensoep Pompoensoep met dragon crème fraiche en pompoenpitten |
€ 6,75 |
Wildbouillon Dubbel getrokken wildbouillon met draadjesvlees en groene kruiden |
€ 6,75 |
Warme voorgerechten |
|
Duif Zacht gegaarde houtduif filet met gebakken bloedworst en stroop van pedro ximines |
€ 13,50 |
Champignons de Heerlijckheyt In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes |
€ 9,75 |
Kalf Zacht gegaarde kalfswang met krokante zwezerik, gebakken cantharellen en rode wijn jus |
€ 14,50 |
Hoofdgerechten vlees |
|
Tournedos Gebakken tournedos met truffeljus, gebakken paddenstoelen en truffelpolenta |
€ 29,75 |
Duroc Zacht gegaarde filet van het duroc varken met spruiten stamppot, crème van pastinaak en sjalotten jus |
€ 24,75 |
Eend Gebakken eendenborst met brandade van eendenbout, crème van knolselderij en epoisse |
€ 23,75 |
Hert Gebraden hertenbiefstuk met rode kool, stoofpeer, aardappelgratin en wildjus |
€ 26,75 |
Vlees maandmenu Runder-Entrecote van de grill met quiche van bospaddenstoelen, in truffel gemarineerde knolselderij en rode wijn jus met meloes-ui |
€ 21,75 |
Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,50 |
|
Hoofdgerechten vis |
|
Kabeljauw Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto |
€ 23,50 |
Gamba en Coquille Gebakken coquilles met krokante gamba, puree van zoete aardappel, zeekraal en kreeftensaus |
€ 25,00 |
Schol Gebakken scholfilet met zongedroogde tomatenrisotto en saus van kerrie en kokos |
€ 22,95 |
Vis maandmenu Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bitterbal van risotto, ratatouille, groene asperges en saus van spinazie |
€ 21,00 |
Desserts |
|
Stoofpeer Stoofpeer met mousse van melkchocolade en karamel met karamel-crunchijs |
€ 10,50 |
Tiramisu “Tiramisu” van Granny Smith appel en Bastognekoek met sorbet van groene appel |
€ 10,50 |
Parade de Heerlijckheyt Parade van Heerlijckheyt desserts |
€ 12,75 |
Wentelteefjes Wentelteefjes van suikerbrood met roomijs van walnoten en ahornsiroop |
€ 10,00 |
Kaasplankje Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood |
€ 13,75 |
Maandmenu Taartje van banaan, karamel en bladerdeeg en roomijs van witte chocolade |
€ 9,25 |
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag! Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan). |