diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,75
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,75
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor juni 2020:

€ 34,85
Proeverij van vis: rilette van gerookte forel, gegrilde knoflook gamba’s en een glaasje garnalen bisque
of
Steak tartaar met crème van eidooier en diverse bereidingen van ui
 
   
Asperge flamande
of 
Asperges met gebakken zalmfilet en hollandaisesaus
 
   
Aardbei romanoff, in vodka gemarineerde aardbeien met slagroom en vanilleijs
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu:
Proeverij van vis: rilette van gerookte forel, gegrilde knoflook gamba’s en een glaasje garnalen bisque
of
Steak tartaar met crème van eidooier en diverse bereidingen van ui
€ 10,25
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 13,50
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 15,75
   
Eend 
Crème brûlée van eendenlever met gepekelde eendenborst, gepofte wilde rijst en zoet zure bundelzwam
€ 15,50
   
Zwaardvis 
Geroosterde zwaardvis met salade van krab en selderij, limoen mayonaise en chips van lotuswortel
€ 13,50
   
Oesters
Rauw per stuk of met espuma van Bloody Mary
€ 3,50
   

Soepen

 
Garnalen bisque
Bisque van Hollandse garnalen met rouille en focaccia toast
€ 8,75
   
Prei mosterd soep 
Romige soep van prei en grove mosterd met crème fraîche
€ 6,95
   

Warme voorgerechten

 
Coquille
Gebakken coquilles met tarte tartin van witlof en vinaigrette van gerookte olijfolie en roze peper
€ 13,95
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,85
   
Buikspek
Gelakt buikspek met krokante polenta, gepofte sjalotjes en kimchi
€ 13,25
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos of bavette
Keuze uit gebakken tournedos of gegrilde bavette. Met geroosterde groenten, zoete aardappel en pepersaus
€ 29,85
   
Kalf
Zacht gegaard staartstuk met bitterbal van zwezerik, aardappel blini’s en kalfsjus
€ 26,75
   
Duroc  
Gegrilde procereur van het duroc varken met crème van wortel en gember en gratin van aardappel en ui
€ 23,00
   
Vlees maandmenu:
Asperge flamande
€ 21,95
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,25
Supplement friet of salade: € 3,75

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Gebakken zeebaarsfilet
Gebakken zeebaarsfilet met krokante gamba, zwarte risotto en saus van limoenblad
€ 24,75
   
Kabeljauw
Gebakken kabeljauw filet met korst van Parmezaanse kaas, saus van zongedroogde tomaten en aardappel brioche
€ 23,00
   
Vis maandmenu:
Asperges met gebakken zalmfilet en hollandaisesaus
€ 21,95
   

Desserts

 
Chocolade koffie
Taartje van chocolade, koffie en pinda’s met roomijs van gezouten karamel
€ 10,50
   
Ananas 
Gegrilde ananas met sorbet van ananas, bavarois van pina colada
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Omelet sibérienne
Klein ijstaartje gevuld met roomijs van hazelnoot en tonka bonen en gel van abrikoos
€ 10,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en toast met gedroogde perzik en pistache
€ 13,75
   
Dessert maandmenu:
Aardbei romanoff, in vodka gemarineerde aardbeien met slagroom en vanilleijs
€ 9,25
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug