lunch

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Dinsdag tot en met vrijdag kunt u bij ons lunchen. Die dagen ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 42,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor mei 2023:

€ 42,00
Proeverij van asperges: aspergesoep, gemarineerde asperge en aspergesalade
of
Dungesneden kalfstaartstuk met crème van doperwt, lentegroentes en ketjapdressing
 
   
Asperges met gebakken wilde zalmfilet, krieltjes, ei en boterjus
of
Asperges met beenham, krieltjes, ei en boterjus
 
   
Cheesecake van aardbeien en limoncello met gemarineerde aardbeien, crème van witte chocolade en aardbeien sorbet
of
Selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Pulled pork
Pulled pork met tonkatsusaus, kimchi, melbatoast en aïoli van gefermenteerde knoflook
€ 13,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Proeverij van asperges
Van het maandmenu: Proeverij van asperges: aspergesoep, gemarineerde asperge en aspergesalade
€ 12,75
   
Dungesneden kalfstaartstuk 
Van het maandmenu: Dungesneden kalfstaartstuk met crème van doperwt, lentegroentes en ketjapdressing

€ 12,75

   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bouillabaisse
Rijk gevulde romige vissoep
€ 11,00
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met warme knoflook-bieslooksaus  
€ 11,00
   
Courgettesoep
Courgettesoep met gedroogde Parmaham
€ 7,75
   
Eend
Ravioli van geplukte eendenbout met espuma van eekhoorntjesbrood, paksoi en aardappelkaantjes
€ 15,50
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken runderbavette met gepofte aardappel, gegrilde groenten en saus van grove mosterd
€ 30,00
   
Kalfs entrecote
Gegrilde kalfsentrecote met gratin van aardappel en knolselderij, bon femme en bearnaisesaus
€ 28,75
   
Asperges met beenham
Van het maandmenu: Asperges met beenham, krieltjes, ei en boterjus
€ 24,00
   
Asperges met gebakken wilde zalmfilet
Van het maandmenu: Asperges met gebakken wilde zalmfilet, krieltjes, ei en boterjus
€ 24,00
   
Heilbot
Heilbotfilet met orzo, geroosterde bloemkool en pestosaus met pistache
€ 27,50
   
Salade poisson
Salade met diverse koude en warme vissoorten, rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade geitenkaas
(ook met spek te bestellen) 
Salade met gegratineerde geitenkaas, avocado, Granny smith en gember dressing
€ 16,50
   
Salade Carpaccio
Salade met carpaccio, pesto, Reypenaer kaas, knoflook croutons en gebakken paddenstoelen
€ 18,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
(ook vegetarisch te bestellen)
Tien tapas, koude en warme, vlees, vis en vegetarisch
€ 18,75
   

Supplement eendenlever: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Trifle
Trifle van stroopwafel met tonkabonen mascarpone en stroopwafelijs 
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Cheesecake van aardbeien en limoncello met gemarineerde aardbeien, crème van witte chocolade en aardbeien sorbet
€ 12,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug