lunch

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Dinsdag tot en met vrijdag kunt u bij ons lunchen. Die dagen ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor mei 2022:

€ 36,00
Proeverij van Asperge; Aspergesoep met Hollandse garnalen, tartaar van asperges met kwartelei en haringkaviaar en gerookte asperge met peterseliemayonaise
of
Dungesneden lamsham met salade van aspergescheuten, espuma van vadouvan en chips van truffelaardappel
 
   
Asperges met zalmfilet, krieltjes, gekookt ei en hollandaise saus
of
Asperges flamande met beenham, krieltjes, gekookt ei en boterjus
 
   
Mousse van aardbeien en witte chocolade, gemarineerde aardbeien, aceto balsamico merenque en aardbeien sorbetijs
of
Selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,50
   
Proeverij van Asperge
Van het maandmenu: Proeverij van Asperge; Aspergesoep met Hollandse garnalen, tartaar van asperges met kwartelei en haringkaviaar en gerookte asperge met peterseliemayonaise
€ 11,50
   
Lamsham
Van het maandmenu: Dungesneden lamsham met salade van aspergescheuten, espuma van vadouvan en chips van truffelaardappel

€ 11,50

   

Warme voorgerechten

 
Rode curry soep
Licht pittige rode curry soep met gerookte kipfilet en bosui
€ 8,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Ossenstaartbouillon 
Ossenstaartbouillon met draadjesvlees en schuim van lavas
€ 7,75
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken bavette met gevulde rode puntpaprika, roseval aardappels en jus met bundelzwammen
€ 27,50
   
Kalfsribeye
Gegrilde kalfsribeye met gratin van aardappel en pastinaak, krokante uienringen en gerookte knoflook boter
€ 27,50
   
Asperges flamande
Van het maandmenu: Asperges flamande met beenham, krieltjes, gekookt ei en boterjus
€ 22,00
   
Asperges met zalmfilet
Van het maandmenu: Asperges met zalmfilet, krieltjes, gekookt ei en hollandaise saus
€ 22,00
   
Zeebaars 
Zeebaarsfilet met zongedroogde tomaat, saffraan risotto, zeekraal en saus van citroengras
€ 24,50
   
Salade poisson
Salade met diverse koude en warme vissoorten, rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade geitenkaas
(ook met spek te bestellen) 
Salade met gegratineerde geitenkaas, avocado, Granny smith en gember dressing
€ 16,50
   
Salade Carpaccio
Salade met carpaccio, pesto, Reypenaer kaas, knoflook croutons en gebakken paddenstoelen
€ 18,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
(ook vegetarisch te bestellen)
Tien tapas, koude en warme, vlees, vis en vegetarisch
€ 18,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Hazelnoot 
Crème van hazelnoot en baileys met eiwit merengue en hazelnoot roomijs
€ 11,00
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 13,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Mousse van aardbeien en witte chocolade, gemarineerde aardbeien, aceto balsamico merenque en aardbeien sorbetijs
€ 11,00
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 11,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug