lunch |
|
Verrassingsmenu van de chefWoensdag tot en met vrijdag kunt u bij ons lunchen. Die dagen ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. |
|
3 gangen verrassingsmenu van de chef | € 39,00 |
4 gangen verrassingsmenu van de chef | € 49,00 |
5 gangen verrassingsmenu van de chef | € 59,00 |
MaandmenuNaast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor augustus 2022: |
€ 39,00 |
Mousse van gerookte makreel met gember-mierikswortel crème fraîche, sesam bladerdeeg en zalm kaviaar of Rouleau van parmaham gevuld met salade van opperdoezer en een gel van cantaloupe meloen |
|
Schelvisfilet met kruidenkorst, frittata van paprika, verse spinazie en saus van kurkuma en dragon of Gegrilde runder entrecôte met aardappel duchesse, crème van gerookte knolselderij en pepersaus |
|
Taartje van harde wenerdeeg en lemon curd met gemarineerde limoen en roomijs van sinaasappel of Selectie van Europese kazen met garnituur |
|
Koude voorgerechten |
|
Carpaccio Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten Supplement eendenlever krullen: € 7,00 |
€ 14,00 |
Tapas de Heerlijckheyt Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis |
€ 16,50 |
Mousse van gerookte makreel Van het maandmenu: Mousse van gerookte makreel met gember-mierikswortel crème fraîche, sesam bladerdeeg en zalm kaviaar |
€ 11,50 |
Rouleau van parmaham Van het maandmenu: Rouleau van parmaham gevuld met salade van opperdoezer en een gel van cantaloupe meloen |
€ 11,50 |
Warme voorgerechten |
|
Rode curry soep Licht pittige rode curry soep met gerookte kipfilet en bosui |
€ 8,50 |
Champignons de Heerlijckheyt In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes |
€ 10,00 |
Ossenstaartbouillon Ossenstaartbouillon met draadjesvlees en schuim van lavas |
€ 7,75 |
Hoofdgerechten |
|
Bavette Gebakken bavette met gevulde rode puntpaprika, roseval aardappels en rode wijn jus |
€ 27,50 |
Kalfsribeye Gegrilde kalfsribeye met gratin van aardappel en pastinaak, krokante uienringen en gerookte knoflook boter |
€ 27,50 |
Gegrilde runder entrecôte Van het maandmenu: Gegrilde runder entrecôte met aardappel duchesse, crème van gerookte knolselderij en pepersaus |
€ 22,00 |
Schelvisfilet met kruidenkorst Van het maandmenu: Schelvisfilet met kruidenkorst, frittata van paprika, verse spinazie en saus van kurkuma en dragon |
€ 22,00 |
Zeebaars Zeebaarsfilet met zongedroogde tomaat, saffraan risotto, zeekraal en saus van citroengras |
€ 24,50 |
Salade poisson Salade met diverse koude en warme vissoorten, rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei |
€ 18,75 |
Salade geitenkaas (ook met spek te bestellen) Salade met gegratineerde geitenkaas, avocado, Granny smith en gember dressing |
€ 16,50 |
Salade Carpaccio Salade met carpaccio, pesto, Reypenaer kaas, knoflook croutons en gebakken paddenstoelen |
€ 18,75 |
Tapas de Heerlijckheyt (ook vegetarisch te bestellen) Tien tapas, koude en warme, vlees, vis en vegetarisch |
€ 18,75 |
Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00 |
|
Desserts |
|
Kersen Bavarois van kersen met een gel van bosvruchten, gemarineerde kersen en yoghurtijs |
€ 11,00 |
Parade de Heerlijckheyt Parade van Heerlijckheyt desserts |
€ 13,00 |
Kaasplankje Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast |
€ 15,00 |
Dessert maandmenu: Taartje van harde wenerdeeg en lemon curd met gemarineerde limoen en roomijs van sinaasappel |
€ 11,00 |
Dessert maandmenu: Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast |
€ 11,00 |
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag! Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan). |