Lunch

 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Tapas de Heerlijckheyt, acht warme en koude hapjes van de Chef
€ 15,50
   
Zalm en heilbot
Canneloni van gerookte zalm met mousse van heilbot, crème van avocado en krokantje van Nori
€ 12,75
   
Runderlende 
Gerookte runderlende met pittige eiersalade, schuim van augurk en hazelnootcrumble
€ 12,50
   
Tonijn  
Gegrilde tonijn met sushirijst, ingelegde gember en wasabimayonaise
€ 13,75
   

Soepen

 
Knolselderij-pastinaaksoep 
Romige soep van knolselderij en pastinaak met aardappelkaantjes
€ 6,75
   
Tom Ka Kai 
Tom Ka Kai soep met gerookte kip
€ 7,50
   

Warme voorgerechten

 
Kalfszwezerik  
Krokant gebakken kalfszwezerik met Veluwse balkenbrij en stroop van Pedro Ximenez
€ 13,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Krab 
Rösti van krab met gebakken gamba’s, citrusmayonaise en ‘Moluga’ kaviaar
€ 12,75
   
Oesters  
3 gegratineerde oesters met roergebakken venkel en jong belegen boerderijkaas
€ 10,75
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken ossenhaas met Stroganoffsaus en pommes duchesse
€ 29,75
   
Duroc  
In honing en tijm gemarineerde, zacht gegaarde filet van ‘Duroc’ varken met truffelbrioche en rode wijnjus
€ 22,50
   
Kalfssukade  
Kalfssukade met bitterbal van kalfsschenkel, gebakken bospaddenstoelen en kalfsjus
€ 24,75
   
Eend  
Gebakken eendenborst met brandade, crème van rode biet en sjalottenjus
€ 24,75
   
Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,00
Supplement friet of salade: € 3,00
 

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw  
Kabeljauwfilet met kruidenkorst, aardappelmousseline en ‘sauce Choron’
€ 22,75
   
Dorade en coquille
Op de huid gebakken doradefilet met coquille, polenta en saus van mosterd en dragon
€ 24,00
Twee gangen lunchmenu: 27,95  
   

Lunchsalades

 
Tapas de Heerlijckheyt 
Tapas de Heerlijckheyt, tien warme en koude hapjes van de Chef
€ 17,50
   
Salade geitenkaas 
Salade met pakketjes van geitenkaas en spek, diverse slasoorten, noten, appel en honing (ook vegetarisch te bestellen)
€ 15,25
   
Salade de Heerlijckheyt
Salade met een combinatie van koude en warme vis- en vleessoorten
€ 18,75
   
Salade Poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade Viande
Salade met diverse soorten vlees, gebakken paddenstoelen, knoflookcroutons en pijnboompitten
€ 18,75
   

Desserts

 
Yoghurt-limoen 
Bavarois van yoghurt en limoen met gel van Granny Smith appel en yoghurtijs
€ 10,50
   
Chocolade
Taart van pure chocolade ganache met melkchocolademousse en roomijs van witte chocolade
€ 11,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Bosvruchten 
‘Trifle’ van mascarpone, bosvruchten en merengue met bosvruchtensorbetijs
€ 10,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu dessert
Dessert van het maandmenu
€ 9,00
   
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).  
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug