lunch

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Lunch is mogelijk op woensdag tot en met vrijdag, zondag en maandag (op zaterdag openen wij om 17.00 uur en op dinsdag zijn wij gesloten). Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor september 2021:

€ 36,00
Cannelloni van zwaardvis met salade van krab en groene appel, piccalilly en aardappel kaantjes
of
Terrine van maïskip, eendenlever en parmaham met aceto uitjes en chutney van gedroogde vijgen
 
   
Met teriyaki gelakte zalmfilet, gewokte noedels, mini paksoi en gegrilde bosui
of
Gegrilde runder ribeye met pittige knoflookboter, geroosterde bospeen en gratin van aardappel en ui
 
   
Gepocheerde peer met roomijs van amandelmelk en espuma van hazelnoot
of
Selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,50
   
Zwaardvis
Van het maandmenu: cannelloni van zwaardvis met salade van krab en groene appel, piccalilly en aardappel kaantjes
€ 11,50
   
Terrine van maïskip, eendenlever en parmaham 
Van het maandmenu: Terrine van maïskip, eendenlever en parmaham met aceto uitjes en chutney van gedroogde vijgen
€ 11,50
   
Oesters
Rauw per stuk
€ 3,50
   

Warme voorgerechten

 
Maissoep
Romige soep van mais, kokos en gele curry met gerookte kipfilet
€ 7,00
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Coquilles
Gebakken coquilles met zwarte fregula pasta, kroepoek van gerookte paprika en schuimige saus van paprika
€ 14,50
   

Hoofdgerechten

 
Tournedos 
Gebakken tournedos met ratatouille, groene kruiden polenta en bearnaisesaus
€ 29,85
   
Kalf
Zacht gegaarde kalfssukade met krokant gebakken zwezerik en stamppot van andijvie en bosui
€ 25,00
   
Zalmfilet
Van het maandmenu: Met teriyaki gelakte zalmfilet, gewokte noedels, mini paksoi en gegrilde bosui
€ 22,00
   
Gegrilde runder ribeye 
Van het maandmenu: Gegrilde runder ribeye met pittige knoflookboter, geroosterde bospeen en gratin van aardappel en ui
€ 24,50
   
Heilbot
Gebakken heilbot filet met Hollandse garnalen, kreeftensaus en tomaten brioche en crème van bospeen
€ 22,00
   
Salade poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Lunch salades

 
Geitenkaas/spek/rode biet/walnoten/honing € 15,85
Salade Viande rijk gevude salade met diverse vleessoorten € 18,75
Vis/gerookt/koud/warm € 18,75
   

Desserts

 
Sacher cake
Sacher cake met gemarineerde abrikoos, stracciatella ijs en mousse van witte chocolade en karamel
€ 11,00
   
Rood fruit
Merengue met compote van roodfruit, gele room en cassis sorbet ijs
€ 11,00
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 13,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 14,00
   
Dessert maandmenu:
Gepocheerde peer met roomijs van amandelmelk en espuma van hazelnoot
€ 11,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug