lunch

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Dinsdag tot en met vrijdag kunt u bij ons lunchen. Die dagen ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor december 2022:

€ 39,00
Salade van gerookte heilbot en zoetzure venkel, aardappelrösti en kruiden creme fraiche 
of
Proeverij van wild; wildbouillon, bitterbal van wild en coppa van wildzwijn
 
   
Gebakken kabeljauwfilet met brandade van kabeljauw en prei en choronsaus
of
Runder entrecôte van de grill met gratin van aardappel en pompoen, witlof en jus met zilverui
 
   
Tarte tatin van doyenné du comice peer met advocaat sabayon en roomijs van steranijs
of
Selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Wildpaté 
Wildpaté met chutney van peer en hazelnoten, crostini van boerenbrood
€ 13,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Salade van gerookte heilbot 
Van het maandmenu: Salade van gerookte heilbot en zoetzure venkel, aardappelrösti en kruiden creme fraiche
€ 12,00
   
Proeverij van wild
Van het maandmenu: Proeverij van wild; wildbouillon, bitterbal van wild en coppa van wildzwijn

€ 12,00

   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bouillabaisse
Rijk gevulde romige vissoep
€ 10,00
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met warme knoflook-bieslooksaus  
€ 11,00
   
Courgettesoep
Courgettesoep met gedroogde Parmaham
€ 7,75
   
Eend
Ravioli van geplukte eendenbout met espuma van eekhoorntjesbrood, paksoi en aardappelkaantjes
€ 15,50
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken runderbavette met gepofte aardappel, gegrilde groenten en saus van grove mosterd
€ 30,00
   
Hert
Gebakken hertenbiefstuk, puree van pastinaak, stoofpeer, spruitjes en rozijnenjus
€ 28,75
   
Runder entrecôte van de grill
Van het maandmenu: Runder entrecôte van de grill met gratin van aardappel en pompoen, witlof en jus met zilverui
€ 23,50
   
Gebakken kabeljauwfilet 
Van het maandmenu: Gebakken kabeljauwfilet met brandade van kabeljauw en prei en choronsaus
€ 23,50
   
Heilbot
Heilbotfilet met orzo, geroosterde bloemkool en pestosaus met pistache
€ 27,50
   
Salade poisson
Salade met diverse koude en warme vissoorten, rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade geitenkaas
(ook met spek te bestellen) 
Salade met gegratineerde geitenkaas, avocado, Granny smith en gember dressing
€ 16,50
   
Salade Carpaccio
Salade met carpaccio, pesto, Reypenaer kaas, knoflook croutons en gebakken paddenstoelen
€ 18,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
(ook vegetarisch te bestellen)
Tien tapas, koude en warme, vlees, vis en vegetarisch
€ 18,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Trifle
Trifle van stroopwafel met tonkabonen mascarpone en stroopwafelijs 
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Tarte tatin van doyenné du comice peer met advocaat sabayon en roomijs van steranijs
€ 11,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug