Lunch

 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Tapas de Heerlijckheyt, acht warme en koude hapjes van de Chef
€ 15,50
   
Tonijn en zwaardvis
Mabré van tonijn en zwaardvis met gepocheerd kwartelei en krokante gamba
€ 13,75
   
Kalfswang 
Rouleaux van kalfswang met mousse van eendenlever, chutney van abrikoos en vinaigrette van rode port
€ 13,50
   
Zeebaars   
Ceviche van zeebaars met crostini van focaccia brood, gemarineerde cherrytomaatjes en gel van bloody Mary
€ 12,50
   
Oesters 
Oesters per stuk
€ 3,25
   

Soepen

 
Doperwtensoep 
Romige doperwtensoep met mierikswortelroom en tuinkers
€ 6,75
   
Ossenstaartbouillon 
Dubbel getrokken ossenstaartbouillon met shiitake en lente ui
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Coquilles   
Gebakken coquilles met ravioli van rivierkreeft en kreeftenschuim
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Buikspek 
Met Hoisin gelakte buikspek van het Duroc varken, bitterbal van pulled pork en gegrilde lente ui
€ 12,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gegrilde tournedos met huisgemaakte frieten, gegrilde voorjaarsgroenten en pepersaus
€ 29,75
   
Lam 
Gebakken lamskotelet met zacht gegaarde lamsnek, spitskoolrolletjes, dubbel gedopte tuinbonen en schuim van aardappel
€ 24,75
   
Eend 
Gebakken eendenborst met loempia van eendenbout, gekonfijte Charlotte aardappel en rode wijn ju
€ 24,75
   
Kalf 
Kalfs-ribeye met crème van bospeen, aardappelgratin en rode wijn jus
€ 22,75
   
Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,00
Supplement friet of salade: € 3,00
 

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw  
Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto
€ 22,75
   
Dorade 
Doradefilet met maisrisotto en bieslook beurre blanc
€ 24,00
Twee gangen lunchmenu: 27,95  
   

Lunchsalades

 
Tapas de Heerlijckheyt 
Tapas de Heerlijckheyt, tien warme en koude hapjes van de Chef
€ 17,50
   
Salade geitenkaas 
Salade met pakketjes van geitenkaas en spek, diverse slasoorten, noten, appel en honing (ook vegetarisch te bestellen)
€ 15,25
   
Salade de Heerlijckheyt
Salade met een combinatie van koude en warme vis- en vleessoorten
€ 18,75
   
Salade Poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade Viande
Salade met diverse soorten vlees, gebakken paddenstoelen, knoflookcroutons en pijnboompitten
€ 18,75
   

Desserts

 
Rabarber  
Tarte tatin van rabarber, hangop met steranijs en ijs van yoghurt en aardbei
€ 10,50
   
Citrus 
Tartelette van Bergamot citroen met Italiaans eiwitschuim en sorbet van Kalamansi limoen
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Noten 
Bavarois van amandel met mousse van melk chocolade en hazelnoten, espuma van pistache en walnoot roomijs
€ 11,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu dessert
Dessert van het maandmenu
€ 9,00
   
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).  
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug