lunch

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Dinsdag tot en met vrijdag kunt u bij ons lunchen. Die dagen ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor februari 2023:

€ 42,00
Carpaccio van Zalm met yoghurt-limoendressing, zoetzure groentes en kerriecroutons
of
Pastrami van rund met tomatensalsa, crème van gerookte knoflook en foccacia toast
 
   
Gebakken zeewolffilet met kruidenkorst, aardappelmousseline, spitskool en saus van lavas
of
Zacht gegaarde kalfswang met hutspot, krokante uienringen en saus van bospaddenstoelen
 
   
Cake van pompoen en specerijen met crème van sinaasappel en roomijs van Zeeuwse babbelaars
of
Selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Wildpaté 
Wildpaté met chutney van peer en hazelnoten, crostini van boerenbrood
€ 13,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Carpaccio van Zalm 
Van het maandmenu: Carpaccio van Zalm met yoghurt-limoendressing, zoetzure groentes en kerriecroutons
€ 12,75
   
Pastrami van rund 
Van het maandmenu: Pastrami van rund met tomatensalsa, crème van gerookte knoflook en foccacia toast

€ 12,75

   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bouillabaisse
Rijk gevulde romige vissoep
€ 10,00
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met warme knoflook-bieslooksaus  
€ 11,00
   
Courgettesoep
Courgettesoep met gedroogde Parmaham
€ 7,75
   
Eend
Ravioli van geplukte eendenbout met espuma van eekhoorntjesbrood, paksoi en aardappelkaantjes
€ 15,50
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken runderbavette met gepofte aardappel, gegrilde groenten en saus van grove mosterd
€ 30,00
   
Hert
Gebakken hertenbiefstuk, puree van pastinaak, stoofpeer, spruitjes en rozijnenjus
€ 28,75
   
Kalfswang
Van het maandmenu: Zacht gegaarde kalfswang met hutspot, krokante uienringen en saus van bospaddenstoelen
€ 24,00
   
Zeewolffilet
Van het maandmenu: Gebakken zeewolffilet met kruidenkorst, aardappelmousseline, spitskool en saus van lavas
€ 24,00
   
Heilbot
Heilbotfilet met orzo, geroosterde bloemkool en pestosaus met pistache
€ 27,50
   
Salade poisson
Salade met diverse koude en warme vissoorten, rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade geitenkaas
(ook met spek te bestellen) 
Salade met gegratineerde geitenkaas, avocado, Granny smith en gember dressing
€ 16,50
   
Salade Carpaccio
Salade met carpaccio, pesto, Reypenaer kaas, knoflook croutons en gebakken paddenstoelen
€ 18,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
(ook vegetarisch te bestellen)
Tien tapas, koude en warme, vlees, vis en vegetarisch
€ 18,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Trifle
Trifle van stroopwafel met tonkabonen mascarpone en stroopwafelijs 
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Cake van pompoen en specerijen met crème van sinaasappel en roomijs van Zeeuwse babbelaars
€ 12,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug