lunch

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Lunch is mogelijk op woensdag tot en met vrijdag, zondag en maandag (op zaterdag openen wij om 17.00 uur en op dinsdag zijn wij gesloten). Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor juli 2021:

€ 36,00
“Sushi” van gemarineerde zalm met wakame salade, soya bonen en sesam mayonaise 
of
Dungesneden gerookte runderstaartstuk met atjar van taugé en komkommer, siracha mayonaise en gepofte wilde rijst
 
   
Gebakken heilbot filet met diverse bereidingen van bloemkool, zwarte risotto en beurre noisette
of
Rose gebraden varkenshaas medaillon met een loempia van pulled pork en jus van shiitake
 
   
Carpaccio van ananas met sorbet van passievrucht en schuim van limoen
of
Selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,50
   
Zalm
Van het maandmenu: “Sushi” van gemarineerde zalm met wakame salade, soya bonen en sesam mayonaise 
€ 11,50
   
Runderstaartstuk 
Van het maandmenu: Dungesneden gerookte runderstaartstuk met atjar van taugé en komkommer, siracha mayonaise en gepofte wilde rijst
€ 11,50
   
Oesters
Rauw per stuk
€ 3,50
   

Warme voorgerechten

 
Courgettesoep
Romige soep van courgette en knoflook met uitgebakken chorizo
€ 7,00
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Buikspek
Gegrild buikspek met miso, gelakte aubergine en gegrilde bosui
€ 12,50
   

Hoofdgerechten

 
Tournedos 
Gebakken tournedos met aardappel brioche, haricot verts en saus van blauwe kaas
€ 29,85
   
Kalf
Gegrilde kalfs rib-eye met snijboonlinten, oude kaas polenta en citroen boter
€ 25,00
   
Heilbot
Van het maandmenu: Gebakken heilbot filet met diverse bereidingen van bloemkool, zwarte risotto en beurre noisette
€ 22,00
   
Varkenshaas 
Van het maandmenu: Rose gebraden varkenshaas medaillon met een loempia van pulled pork en jus van shiitake
€ 24,50
   
Pappardelle gamba
Verse pasta met knoflook gamba’s, basilicum pesto, gebakken paddenstoelen en gepofte cherry tomaatjes
€ 22,00
   
Salade poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 19,85
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Lunch salades

 
Geitenkaas/spek/rode biet/walnoten/honing € 15,85
Salade Viande rijk gevude salade met diverse vleessoorten € 18,75
Vis/gerookt/koud/warm € 18,75
   

Desserts

 
Sacher cake
Sacher cake met gemarineerde abrikoos, stracciatella ijs en mousse van witte chocolade en karamel
€ 11,00
   
Rood fruit
Merengue met compote van roodfruit, gele room en cassis sorbet ijs
€ 11,00
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 13,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 14,00
   
Dessert maandmenu:
Carpaccio van ananas met sorbet van passievrucht en schuim van limoen
€ 11,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug